Tuomo-pipo-ja-tamburiini

Perustin yhden miehen yritykseni, Lyömäsoitinpalvelu Huhdanpään, vuonna 2011 todettuani työssäni muusikkona ja soitonopettajana, että lyömäsoitintarvikkeiden saatavuus Suomessa oli suorastaan – no, vähän haastavaa.

Aluksi myynnissä oli ainoastaan yhtä rumpukapulamallia, mutta viimeisimpien vuosien aikana on tuotevalikoima laajentunut niin, että keväällä 2016 avatessamme Urheilukadun Rumpukellarin Helsingin Töölöön, löytyi hyllyistämme maan laajin valikoima lyömäsoittimia ja -soitintarvikkeita. Vuosien saatossa yrityksen nimikin on Percussion Finland Oy:ksi, kun erityisesti amerikkalaiset valmistajat alkoivat lähettää paketteja tuolla nimellä. Alkuperäinen taisi olla heille vähän hankala...

Vuonna 2018 muutimme suurempiin tiloihin Helsingin Herttoniemeen, josta löydät PANNUHUONEEN – Rumpukauppamme Lämmittäjänkadulla. Samassa osoitteessa toimii myös rumpurehtoreiden Rauhala ja Lukkarinen perustama Helsinki Drum Academy, jonka toiminnassa yrityksemme on vahvasti mukana.
Soittotuntien ja mestarikurssien lisäksi järjestämme soittamiseen ja soitinhuoltoon liittyviä koulutuksia ja yhteissoittotilaisuuksia sekä musiikin ammattilaisille että harrastajille.

Matkan varrella toiminta laajeni myös soitinvuokraukseen, ja nyt varastosta löytyy lähes kaikkea, mitä lyömäsoittaja voi soittotöissään tarvita. Jos jotakin puuttuu, yritämme sen tavalla tahi toisella hankkia. Tarkemmin vuokrasoittimista voi lukea tästä.

Itse soittajana ja oman yrityksen soitinten kanssa paljon puuhailleena kävi jossakin vaiheessa ilmi, että tietotaitoa soitinten huollosta ja korjaamisesta oli alkanut karttua enenevissä määrin. Hiljalleen yrityksen merkittäväksi toiminnaksi onkin muodostunut myös soitinten huolto ja korjaus. Huollossa on käynyt niin rumpusettejä, soittimia maailmalta kuin orkesterin lyömäsoittimiakin, joten jos soittimenne kaipaavat pientä säätöä, isoa korjausta, kalvonvaihtoa tai vaikkapa viritystä kannattaa ottaa asian tiimoilta yhteyttä.

Kaupassa työskentelee päivittäin itseni lisäksi myymäläpäällikkö, ammattilyömäsoittaja Janne Savela, jonka kanssa huolehdimme huoltoa tarvitsevista soittimista ja teemme parhaamme rumpaleita palvellessamme. Etsimme jatkuvasti uusia tuotteita valikoimaamme, ja tervehdimme ilolla myös hyviä vinkkejä uusista aluevaltauksista. Oman maahantuonnin lisäksi olemme luoneet hyvät suhteet sekä suomalaisiin että eurooppalaisiin maahantuojiin ja jakelijoihin, joten kauttamme saa hankittua kaikenlaisia lyömäsoitinvehkeitä.

Kun jotakin soitintarvikkeita ei meinaa maailmalta löytyä, olemme ottaneet tavaksi tarttua sorviin ja rakennella itse asioita. Tästä toiminnasta on seurausta oma merkkimme Rudolph Percussion.

Jos haluat pysyä kärryillä siitä, mitä Pannuhuoneella puuhaillaan, seuraa meitä Facebookissa ja Instagramissa.

Toimin jatkuvasti lyömäsoittajana ja opettajana sekä orkesterimusiikin että vähemmän vakavan musiikin saralla. Näin kartuttamaani ammattitaitoa käytän valitessani soittimia ja soittotarvikkeita sinulle.

Tuomon-nimmari

Musiikin maisteri Huhdanpää