Kaufmann Wien #104 -patarumpukapulat

Kaufmannin keskikova Viennese flannel -patarumpukapula.

Kaufmannin patarumpukapulat 100-106 ovat "Viennese flannel”-päisiä. Numerot 116-122 puolestaan ovat huopapäisiä. Mikäli haet kovempaa attakkia, valitse huopaiset, jos taas haet hieman paksumpaa, mutta kuitenkin napakkaa soundia, kannattaa ottaa flanelliset.


Kovuudet menevät niin, että mitä pienempi numero, sitä vähemmän kovuutta. Sarjojen kovimmat kapulat ovat siis numerot 106 flanellisena ja 122 huopaisena. Omanlaistaan soundia tarjoavat pehmeimmät flanellikapulat, joissa iskuääni on todella läskinen. Samanlaista soundia ei oikein huopapäällysteisillä kapuloilla saa, koska näissä kapulan päässä on pino flanellirenkaita pinossa. Siksi pehmeimmissä kapuloissa pää ikäänkuin ”hajoaa” soitettaessa. Kovassa päässä rinkulat ovat paljon pienempiä, joten samaa efektiä ei kuule niin paljon vaan soundi on enemmänkin napakka, mutta kuitenkin pienellä keskivartalolla varustettu. Sekä numero 106 että suurin osa huopapäisistä (116-122) toimivat myös barokkirummuilla.

Perinteisemmät puiset barokkikapulat ovat Kaufmannin numerot 123, 124 sekä raskain malli 126.

Hyvä aloitussetti Kaufmanneita voisi olla esimerkiksi seuraavanlainen: 106, 120, 122. Näille sitten kaveriksi vaikka Rudolph Percussion ”Prima Vista”, ”General” sekä ”Harder Sticks” ja joku puu- tai säämiskäkapula. Ei sitten tarvitse heti lisää patarumpukapuloita ostaa.

Osta tämä
  • 79,00 € EUR